Nyt medlem af styregruppen i Vælg Klogt

Poul Michaelsen

Poul Michaelsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, overtager Danske Regioners plads i Vælg Klogts styregruppe efter Helene Bilsted Probst.

Der er et nyt ansigt i styregruppen for Vælg Klogt. Danske Regioner har udpeget koncerndirektør i Region Midtjylland, Poul Michaelsen, til posten, hvor han sammen med repræsentanter fra Lægevidenskabelige Selskaber og Danske Patienter sætter retningen for organisationens vigtige arbejde med at fjerne overflødige behandlinger i det danske sundhedsvæsen.

Poul Michaelsen har arbejdet i sundhedsvæsenet siden 1996 i forskellige sammenhænge – senest som hospitalsdirektør på Gødstrup Sygehus. Fra førsteparket har han derfor også set, hvordan udviklingen i både demografi og teknologi og ikke mindst ressourceforbruget er vokset og vokset gennem årene.

Den vækstrejse, som sundhedsvæsenet har været på i lang tid, kan ikke fortsætte. Vi er nødt til at være selvkritiske og spørge: Er det her nu klogt?, siger Poul Michaelsen og henviser til, at mange af rutinerne i sundhedsvæsenet ikke er baseret på faglig evidens.

Der er brug for Vælg Klogt

Selvom Poul Michaelsen i vid udstrækning oplever, at mange ansatte i sundhedsvæsenet efterhånden ønsker at gøre op med ”plejer”-tankegangen og minimere overflødige behandlinger og procedurer, så kan det være svært for den enkelte medarbejder at ændre på rutiner og tandhjul i sundhedsvæsenet store maskineri.

Her er Vælg Klogt et vigtigt bidrag. Det bakker klinikerne op i, at de må stille kritiske spørgsmål – og Vælg Klogt bidrager også med helt konkrete svar på, hvad vi skal holde op med, siger Poul Michaelsen og slutter:

Og så har det stor betydning, at patienterne er med ombord. Når vi skærer noget væk, skal de have tillid til, at kvaliteten stadigvæk er i orden. Her står Vælg Klogt stærkt på både patientforeninger og lægevidenskabelige selskaber – og det glæder jeg mig til at bidrage til.

Se anbefalinger fra Vælg Klogt

Medlemmer af styregruppen:

  • Anne Kaltoft, formand for Vælg Klogt og direktør i Hjerteforeningen
     
  • Anders Beich, praktiserende læge og medlem af bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber
     
  • Christian Laursen, klinisk professor på lungemedicinsk afdeling OUH og medlem af bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber
     
  • Morten Freil, direktør i Danske Patienter
     
  • Thomas Larsen, lægefaglig direktør på Sygehus Lillebælt
     
  • Poul Michaelsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, udpeget af Danske Regioner

Om Poul Michaelsen

Koncerndirektør i Region Midtjylland, og forhenværende  hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup gennem 7 år. Her stod han blandt andet i spidsen for byggeriet af det 148.000 m2 store hospital i Gødstrup.

Han er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1996, hvorfra han også er Master of Public Health i 2002.